Cambodja

Laos Cambodja Backpacken

Laos Cambodja Backpacken

Laos en Cambodja zijn twee prachtige landen in Zuidoost-Azië die perfect zijn voor backpackers. Met hun rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en vriendelijke bevolking bieden ze een unieke ervaring voor avontuurlijke reizigers. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het backpacken in Laos en Cambodja, en enkele hoogtepunten en tips delen voor een onvergetelijke reis.

Backpacken in Laos

Laos is een land dat bekend staat om zijn rustige en ontspannen sfeer. Het is de ideale bestemming voor reizigers die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Hier zijn enkele hoogtepunten van backpacken in Laos:

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

 • Luang Prabang: Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een populaire bestemming onder backpackers. Het heeft prachtige tempels, een bruisende avondmarkt en een adembenemend uitzicht vanaf de Phousi-heuvel.
 • Vang Vieng: Deze stad staat bekend om zijn avontuurlijke activiteiten, zoals tuben op de Nam Song-rivier en rotsklimmen. Het is ook omgeven door prachtige kalkstenen bergen en grotten.
 • Wat Phu: Dit oude Khmer-tempelcomplex is vergelijkbaar met de beroemde tempels van Angkor Wat in Cambodja. Het is een must-see voor geschiedenisliefhebbers.
 • De Mekong-rivier: Backpackers kunnen een boottocht maken over de Mekong-rivier en genieten van het prachtige landschap en de lokale dorpen langs de oevers.

Backpacken in Cambodja

Cambodja is een land met een turbulente geschiedenis, maar heeft veel te bieden aan reizigers. Hier zijn enkele hoogtepunten van backpacken in Cambodja:

 • Angkor Wat: Dit is het meest bekende en indrukwekkende tempelcomplex in Cambodja. Het is een UNESCO-werelderfgoed en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het verkennen van de tempels bij zonsopgang is een onvergetelijke ervaring.
 • Phnom Penh: De hoofdstad van Cambodja heeft een mix van koloniale architectuur, bruisende markten en historische bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis en de beruchte Killing Fields.
 • Sihanoukville: Deze kustplaats is populair onder backpackers vanwege de prachtige stranden en levendige feestscene. Het is ook een uitvalsbasis voor het verkennen van de nabijgelegen eilanden.
 • Battambang: Deze charmante stad staat bekend om zijn koloniale architectuur en de beroemde bamboetrein. Het is een geweldige plek om de lokale cultuur en het plattelandsleven te ervaren.

Tips voor backpacken in Laos en Cambodja

Als je van plan bent om te gaan backpacken in Laos en Cambodja, zijn hier enkele handige tips:

 1. Zorg voor een goede reisverzekering: Backpacken kan avontuurlijk zijn, maar het is altijd belangrijk om goed verzekerd te zijn voor onvoorziene omstandigheden.
 2. Leer enkele basiszinnen in de lokale taal: Hoewel Engels in veel toeristische gebieden wordt gesproken, kan het handig zijn om enkele basiszinnen in het Laotiaans en Khmer te kennen om gemakkelijker te communiceren met de lokale bevolking.
 3. Respecteer de lokale cultuur: Laos en Cambodja hebben een rijke cultuur en tradities. Het is belangrijk om respect te tonen voor de lokale gebruiken en gewoonten.
 4. Probeer lokaal eten: Beide landen hebben heerlijke gerechten die je moet proberen, zoals de Laotiaanse larb en de Cambodjaanse amok. Wees avontuurlijk en probeer verschillende streetfoodgerechten.
 5. Reis met het openbaar vervoer: Het openbaar vervoer in Laos en Cambodja is goedkoop en betrouwbaar. Neem lokale bussen of tuktuks om je te verplaatsen tussen steden en dorpen.

Backpacken in Laos en Cambodja is een geweldige manier om deze prachtige landen te verkennen. Met hun unieke cultuur, adembenemende landschappen en vriendelijke bevolking zul je zeker een onvergetelijke reiservaring hebben. Dus pak je rugzak en ga op avontuur!

Cambodja