Geografie

De beste plekken om te wandelen in Cambodja

De beste plekken om te wandelen in Cambodja

1. Angkor Wat

Angkor Wat, gelegen in de provincie Siem Reap, is een absolute must-see voor elke reiziger die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Cambodja. Het enorme complex bestaat uit verschillende tempels, elk met zijn eigen unieke architectuur en betekenis. Het verkennen van Angkor Wat te voet is een fantastische manier om de pracht en praal van dit historische monument te ervaren. Vergeet niet om comfortabele schoenen aan te trekken, want het terrein kan soms wat hobbelig zijn.

2. Cardamomgebergte

Het Cardamomgebergte, gelegen in het zuidwesten van Cambodja, is een ongerept natuurgebied dat perfect is voor wandelaars die op zoek zijn naar avontuur. Het gebergte is bedekt met dichte jungles, watervallen en wilde dieren, en biedt daardoor een unieke wandelervaring. Tijdens je tocht kun je genieten van adembenemende uitzichten en de kans krijgen om zeldzame en bedreigde diersoorten zoals Aziatische olifanten en tijgers te spotten.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

3. Bokor Nationaal Park

Bokor Nationaal Park, gelegen in de provincie Kampot, is een ander geweldig wandelgebied in Cambodja. Het park is bezaaid met wandelpaden die je leiden naar watervallen, bergen en ruïnes van oude koloniale gebouwen. Een van de hoogtepunten van een wandeling in Bokor Nationaal Park is het bereiken van de top van de Bokorberg, waar je een spectaculair uitzicht hebt over de omgeving.

4. Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem, een prachtig eiland voor de kust van Cambodja, biedt ook een aantal geweldige wandelmogelijkheden. Het eiland is bedekt met ongerepte stranden, weelderige jungles en schilderachtige heuvels. Tijdens het wandelen kun je genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan en de mogelijkheid om onderweg te stoppen voor een duik in het kristalheldere water.

5. Preah Monivong Bokor Nationaal Park

Preah Monivong Bokor Nationaal Park, ook bekend als Bokor Hill Station, is een ander prachtig park in Cambodja dat perfect is voor wandelaars. Het park biedt verschillende wandelpaden die je meenemen door dichte bossen en langs historische bezienswaardigheden zoals de oude Bokor Hill Station. Tijdens het wandelen zul je versteld staan van de diversiteit aan flora en fauna die het park te bieden heeft.

Met zoveel prachtige wandelbestemmingen in Cambodja, is het moeilijk om er maar één te kiezen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, avontuur of natuur, Cambodja heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om je wandelschoenen in te pakken en te genieten van de prachtige wandelpaden die dit land te bieden heeft. Veel wandelplezier!

Cambodja