Cambodja

Backpack Route Cambodja

Backpack Route Cambodja

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke reisbestemming, dan is Cambodja een geweldige keuze. Het land staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige tempels en adembenemende natuur. Een backpack route door Cambodja is een geweldige manier om het land te verkennen en alle hoogtepunten te ontdekken. In dit artikel zullen we je meenemen op een backpack route door Cambodja en je laten zien welke plaatsen je absoluut niet mag missen.

Phnom Penh

Je backpack avontuur begint in de bruisende hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Hier kun je de rijke geschiedenis van het land ervaren door een bezoek te brengen aan het Koninklijk Paleis en de indrukwekkende Killing Fields. Daarnaast kun je genieten van de lokale keuken op de beroemde Russische Markt en een wandeling maken langs de prachtige boulevard aan de oevers van de Mekong rivier.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Siem Reap

Vanuit Phnom Penh reis je verder naar Siem Reap, de thuisbasis van de wereldberoemde tempels van Angkor. Deze oude tempelcomplexen zijn adembenemend mooi en een absolute must-see tijdens je backpack avontuur. Verken de tempels bij zonsopgang en maak een fietstocht door de omgeving om de verborgen juweeltjes te ontdekken.

Battambang

Na Siem Reap is het tijd om naar Battambang te gaan, een charmante stad met een rijke architectuur en een ontspannen sfeer. Hier kun je een ritje maken met de beroemde bamboetrein, een unieke ervaring die je niet mag missen. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de Killing Caves, waar je meer kunt leren over de gruwelijke geschiedenis van Cambodja tijdens het bewind van de Rode Khmer.

Kampot

Vanuit Battambang reis je verder naar Kampot, een stadje aan de oevers van de Kampot rivier. Hier kun je genieten van de prachtige natuur en de relaxte sfeer. Maak een boottocht over de rivier, bezoek de nabijgelegen Bokor Hill Station en proef de heerlijke lokale peper, waar Kampot bekend om staat.

Sihanoukville

Na een paar dagen in Kampot is het tijd om naar de kust te gaan. Sihanoukville is een populaire badplaats met prachtige stranden en een bruisend nachtleven. Geniet van de zon, neem een duik in de heldere zee en proef de verse visgerechten in een van de vele restaurants aan het strand.

Koh Rong

Vanuit Sihanoukville kun je een boot nemen naar het paradijselijke eiland Koh Rong. Dit eiland staat bekend om zijn witte zandstranden, turquoise wateren en levendige onderwaterwereld. Ga snorkelen, duiken of maak gewoon een ontspannen strandwandeling. Koh Rong is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen.

Phnom Penh

Na een paar dagen op Koh Rong is het tijd om terug te keren naar Phnom Penh, waar je je backpack avontuur begon. Neem de tijd om nog wat laatste souvenirs te kopen op de centrale markt en geniet van een laatste Khmer-maaltijd voordat je Cambodja verlaat.

Met deze backpack route door Cambodja kun je alle hoogtepunten van het land ontdekken. Van de bruisende hoofdstad Phnom Penh tot de prachtige tempels van Angkor en de ontspannen stranden van Sihanoukville, Cambodja heeft voor ieder wat wils. Dus pak je backpack en ga op avontuur in dit fascinerende land!

Cambodja