Cambodja

Angkor Wat Cambodja

Angkor Wat Cambodja

Angkor Wat is een van de meest indrukwekkende en iconische tempelcomplexen ter wereld. Gelegen in Cambodja, is het een UNESCO-werelderfgoed en trekt het jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het complex is een belangrijk historisch en religieus monument dat de rijke geschiedenis en cultuur van Cambodja weerspiegelt.

Geschiedenis van Angkor Wat

Angkor Wat werd gebouwd in de 12e eeuw tijdens het bewind van koning Suryavarman II. Het diende als de hoofdtempel van het Khmer-rijk en was oorspronkelijk gewijd aan de hindoegod Vishnu. Later werd het omgezet in een boeddhistische tempel. Het complex werd gebouwd als een eerbetoon aan de koning en zijn goden, en symboliseert de berg Meru, de thuisbasis van de goden in de hindoemythologie.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Angkor Wat werd verlaten na de val van het Khmer-rijk en raakte bedekt onder de junglevegetatie. Het werd herontdekt in de 19e eeuw door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhot. Sindsdien zijn er restauratiewerkzaamheden uitgevoerd om het complex te behouden en open te stellen voor het publiek.

Architectuur en Kenmerken

Angkor Wat is een meesterwerk van Khmer-architectuur en staat bekend om zijn prachtige ontwerp en gedetailleerde reliëfs. Het complex beslaat een oppervlakte van ongeveer 162,6 hectare en bestaat uit verschillende niveaus en galerijen. Het meest opvallende kenmerk is de centrale toren, die 65 meter hoog is en wordt omringd door vier kleinere torens.

De muren van Angkor Wat zijn versierd met uitgebreide bas-reliëfs die scènes uit de hindoemythologie en het dagelijks leven van het Khmer-volk afbeelden. Deze reliëfs zijn goed bewaard gebleven en bieden een fascinerend inzicht in de cultuur en geschiedenis van Cambodja.

Bezoekersinformatie

Angkor Wat is een populaire toeristische bestemming en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten voordat je het complex bezoekt:

  • Openingstijden: Angkor Wat is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Toegangsprijs: Er is een toegangsprijs om het complex te betreden. Deze prijs varieert afhankelijk van het type ticket dat je koopt en de duur van je bezoek.
  • Kledingvoorschriften: Vanwege de religieuze aard van de tempel, wordt van bezoekers verwacht dat ze respectvol gekleed zijn. Bedek je schouders en knieën en draag geen hoeden of petten.
  • Hitte en vochtigheid: Cambodja heeft een tropisch klimaat, dus het kan erg heet en vochtig zijn. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en zonnebrandcrème draagt tijdens je bezoek.
  • Gidsen: Het is aan te raden om een gids te huren om je rond te leiden en je meer te vertellen over de geschiedenis en betekenis van de tempel.

Conclusie

Angkor Wat is een buitengewoon historisch en cultureel monument dat een bezoek waard is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Cambodja. Het complex biedt een unieke kans om de prachtige architectuur en de rijke religieuze tradities van het Khmer-rijk te ervaren. Met zijn indrukwekkende ontwerp en gedetailleerde reliëfs is Angkor Wat een van de meest adembenemende bezienswaardigheden ter wereld.

Cambodja