Cambodja

Visum Cambodja

Visum Cambodja

Een visum is een officieel document dat nodig is om een land binnen te komen en te verlaten. Voor reizigers die van plan zijn om naar Cambodja te gaan, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten en procedures. In dit artikel zullen we alles bespreken wat u moet weten over het visum Cambodja.

Soorten visums voor Cambodja

Er zijn verschillende soorten visums beschikbaar voor reizigers die naar Cambodja willen gaan. Hieronder volgt een lijst met de meest voorkomende visums:

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die Cambodja willen bezoeken voor toeristische doeleinden. Het is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
 • Zakelijk visum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die naar Cambodja willen gaan voor zakelijke doeleinden, zoals het bijwonen van vergaderingen of het afsluiten van zakelijke overeenkomsten. Het is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
 • Studentenvisum: Dit visum is bedoeld voor studenten die van plan zijn om in Cambodja te studeren. Het is geldig voor de duur van het studieprogramma.
 • Werkvisum: Dit visum is bedoeld voor buitenlanders die in Cambodja willen werken. Het is geldig voor een verblijf van maximaal 1 jaar.

Visumvrijstelling

Sommige reizigers zijn vrijgesteld van het verkrijgen van een visum voor Cambodja, afhankelijk van hun nationaliteit. Hieronder volgt een lijst met landen die visumvrijstelling genieten:

 • Laos
 • Maleisië
 • Singapore
 • Thailand
 • Vietnam

Reizigers uit deze landen kunnen Cambodja bezoeken voor een verblijf van maximaal 30 dagen zonder een visum aan te vragen.

Visum aanvragen

Om een visum voor Cambodja aan te vragen, zijn er verschillende opties beschikbaar:

 1. Ambassade of consulaat: U kunt een visum aanvragen bij de Cambodjaanse ambassade of consulaat in uw land. U moet de vereiste documenten indienen en een visumvergoeding betalen.
 2. Online aanvraag: Voor sommige nationaliteiten is het mogelijk om een e-visum aan te vragen via de officiële website van de Cambodjaanse overheid. Dit is een handige optie omdat u het visum van tevoren kunt regelen zonder naar de ambassade te hoeven gaan.
 3. Visum bij aankomst: Voor sommige nationaliteiten is het mogelijk om een visum bij aankomst te verkrijgen op de luchthaven of bij de grensovergangen. U moet de vereiste documenten invullen en een visumvergoeding betalen.

Vereiste documenten

Om een visum voor Cambodja aan te vragen, moet u de volgende documenten verstrekken:

 • Paspoort: Uw paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst in Cambodja.
 • Visumaanvraagformulier: U moet een visumaanvraagformulier invullen met uw persoonlijke gegevens.
 • Pasfoto: U moet een recente pasfoto indienen die voldoet aan de vereisten van de Cambodjaanse overheid.
 • Bewijs van reisplannen: U moet bewijs van uw reisplannen verstrekken, zoals een vliegticket of hotelreservering.
 • Financieel bewijs: U moet kunnen aantonen dat u voldoende financiële middelen heeft om uw verblijf in Cambodja te bekostigen.

Visumverlenging

Als u langer in Cambodja wilt blijven dan de geldigheidsduur van uw visum, kunt u een visumverlenging aanvragen bij het Cambodjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. U moet de vereiste documenten indienen en een vergoeding betalen. Het is belangrijk om de visumverlenging aan te vragen voordat uw huidige visum verloopt om problemen te voorkomen.

Conclusie

Het verkrijgen van een visum voor Cambodja is een belangrijke stap voor reizigers die van plan zijn om het land te bezoeken. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de visumvereisten en procedures om problemen bij aankomst te voorkomen. Door de juiste documenten te verstrekken en de juiste aanvraagprocedure te volgen, kunt u een visum verkrijgen en genieten van uw verblijf in Cambodja.

Cambodja