Cambodja

Visum Cambodja nodig

Visum Cambodja nodig

Een visum Cambodja is nodig voor reizigers die het prachtige land willen bezoeken. Cambodja is een populaire bestemming vanwege zijn rijke geschiedenis, adembenemende tempels en prachtige natuur. Het verkrijgen van een visum is een belangrijke stap voorafgaand aan je reis naar Cambodja.

Soorten visums voor Cambodja

Er zijn verschillende soorten visums beschikbaar voor reizigers die naar Cambodja willen gaan. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende visums:

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die Cambodja willen bezoeken voor toeristische doeleinden. Het is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
 • Zakelijk visum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die naar Cambodja gaan voor zakelijke doeleinden, zoals het bijwonen van vergaderingen of het afsluiten van zakelijke overeenkomsten. Het is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
 • Visum bij aankomst: Reizigers uit bepaalde landen kunnen een visum bij aankomst verkrijgen. Dit visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
 • Visum voor lang verblijf: Dit visum is bedoeld voor reizigers die langer dan 30 dagen in Cambodja willen verblijven. Het vereist een speciale aanvraag en goedkeuring van de Cambodjaanse autoriteiten.

Visum aanvragen

Om een visum voor Cambodja aan te vragen, zijn er verschillende opties beschikbaar:

 1. Ambassade of consulaat: Je kunt een visum aanvragen bij de Cambodjaanse ambassade of consulaat in jouw land. Dit vereist het invullen van een aanvraagformulier en het verstrekken van de benodigde documenten, zoals een paspoort en pasfoto’s.
 2. Online aanvraag: Het is ook mogelijk om een visum online aan te vragen via de officiële website van de Cambodjaanse overheid. Dit is een handige optie voor reizigers die geen ambassade of consulaat in de buurt hebben.
 3. Visum bij aankomst: Zoals eerder vermeld, kunnen reizigers uit bepaalde landen een visum bij aankomst verkrijgen. Dit vereist het invullen van een aanvraagformulier en het betalen van de vereiste kosten bij aankomst op de luchthaven of grensovergang.

Vereisten voor een visum Cambodja

Om een visum voor Cambodja te verkrijgen, moeten reizigers aan bepaalde vereisten voldoen. Hier zijn de belangrijkste vereisten:

 • Een geldig paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit Cambodja.
 • Een recente pasfoto die voldoet aan de specificaties van de Cambodjaanse autoriteiten.
 • Een ingevuld aanvraagformulier met alle benodigde informatie.
 • Het betalen van de vereiste visumkosten.

Belangrijke informatie over het visum

Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten over het visum voor Cambodja:

 • Het visum is geldig voor een eenmalige binnenkomst in Cambodja. Als je het land verlaat en opnieuw wilt binnenkomen, moet je een nieuw visum aanvragen.
 • Het is mogelijk om het visum te verlengen als je langer dan 30 dagen in Cambodja wilt blijven. Dit kan worden gedaan bij het Cambodjaanse immigratiekantoor.
 • Het is belangrijk om het visum op tijd aan te vragen, bij voorkeur enkele weken voor je geplande vertrekdatum. Dit zorgt ervoor dat je voldoende tijd hebt om eventuele problemen of vertragingen op te lossen.

Conclusie

Een visum Cambodja is nodig voor reizigers die het land willen bezoeken. Het is belangrijk om het juiste visumtype te kiezen op basis van je reisdoel en verblijfsduur. Zorg ervoor dat je aan alle vereisten voldoet en vraag het visum op tijd aan om een soepele reiservaring te garanderen. Geniet van je verblijf in het prachtige Cambodja!

Cambodja