Eten en drinken

Verfrissende drankjes en cocktails uit Cambodja

Verfrissende drankjes en cocktails uit Cambodja

Als je denkt aan Cambodja, denk je waarschijnlijk aan de prachtige tempels van Angkor Wat, het bruisende nachtleven van Phnom Penh of de adembenemende stranden van Sihanoukville. Maar wist je dat Cambodja ook een indrukwekkende culinaire scene heeft? Een van de hoogtepunten is de heerlijke verscheidenheid aan verfrissende drankjes en cocktails die het land te bieden heeft. In dit artikel delen we enkele van de beste drankjes uit Cambodja die je zeker moet proberen.

Tek Moi

Tek Moi is een populair Cambodjaans drankje dat perfect is voor een warme zomerdag. Het is een mix van vers limoensap, suikerriet-sap en sodawater. Het resultaat is een verfrissende en dorstlessende drank met een lichte bubbelsensatie. Tek Moi wordt vaak geserveerd met ijs en een schijfje limoen voor extra frisheid. Het is een geweldige keuze om te genieten tijdens een bezoek aan de levendige markten van Cambodja.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Angkor Beer

Voor liefhebbers van bier is Angkor Beer een absolute must-try. Dit Cambodjaanse bier is vernoemd naar de beroemde tempels van Angkor Wat en is een van de meest populaire drankjes van het land. Het heeft een licht en verfrissend karakter, perfect voor het trotseren van de hitte van Cambodja. Angkor Beer wordt vaak geserveerd in ijskoude glazen en past perfect bij lokale gerechten zoals Amok, een traditioneel Cambodjaans currygerecht.

Tamarind Juice

Tamarind Juice is een heerlijke zoet-zure drank die wordt gemaakt van tamarinde, een vrucht die veel voorkomt in Zuidoost-Azië. Het heeft een unieke smaak die doet denken aan pruimen en citroenen. Tamarind Juice wordt vaak gemengd met suiker en water om een verfrissende dorstlesser te creëren. Het wordt soms ook geserveerd met ijsblokjes en een snufje zout voor extra complexiteit. Deze drank is een geweldige keuze om te proberen tijdens een bezoek aan Cambodja’s bekende drijvende dorp Kompong Khleang.

Khmer Iced Coffee

Het warme klimaat van Cambodja roept vaak de behoefte op aan een verkoelend drankje. Khmer Iced Coffee is de perfecte oplossing voor koffieliefhebbers. Deze heerlijke koude koffie wordt meestal gemaakt met behulp van een Cambodjaanse koffiefilter, die het brouwproces vertraagt en zorgt voor een rijkere en sterkere smaak. De koffie wordt dan gemengd met gecondenseerde melk en geserveerd over ijs. Het resultaat is een zoete en romige traktatie die je helpt af te koelen in de Cambodjaanse hitte.

Geniet van de smaak van Cambodja

Cambodja heeft zoveel te bieden op het gebied van eten en drinken, en deze verfrissende drankjes en cocktails laten je de unieke smaak van het land ervaren. Of je nu de levendige straten van Phnom Penh verkent of de prachtige tempels van Angkor Wat bezoekt, neem de tijd om te genieten van een van deze heerlijke drankjes. Proost!

Cambodja