Cambodja

Route Cambodja

Route Cambodja

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke reisbestemming, dan is Cambodja zeker een land dat je moet overwegen. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige tempels en adembenemende natuur heeft Cambodja veel te bieden aan reizigers. In dit artikel zullen we een gedetailleerde route door Cambodja bespreken, zodat je het meeste uit je reis kunt halen.

Dag 1: Phnom Penh

Je reis begint in de bruisende hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Hier kun je de rijke geschiedenis van het land ontdekken door een bezoek te brengen aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Vergeet ook niet om het indrukwekkende Tuol Sleng Genocide Museum te bezoeken, dat je een inzicht geeft in de gruwelen van het Khmer Rouge-regime.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Dag 2-3: Siem Reap

Vanuit Phnom Penh reis je naar Siem Reap, de thuisbasis van de beroemde tempels van Angkor. Deze oude tempelcomplexen zijn absoluut adembenemend en een must-see tijdens je verblijf in Cambodja. Neem de tijd om de tempels van Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm te verkennen. Vergeet niet om de zonsopgang of zonsondergang bij Angkor Wat te ervaren, wat een onvergetelijke ervaring is.

Dag 4-5: Battambang

Na je bezoek aan Siem Reap reis je verder naar Battambang, een charmante stad aan de oevers van de Sangkae-rivier. Hier kun je genieten van een ontspannen sfeer en de lokale cultuur ervaren. Maak een ritje met de beroemde bamboetrein, verken de prachtige koloniale architectuur en bezoek de Killing Caves, waar veel mensen tijdens het Khmer Rouge-regime werden vermoord.

Dag 6-7: Sihanoukville

Vanuit Battambang reis je naar de kustplaats Sihanoukville, waar je kunt ontspannen op de prachtige stranden en genieten van de turquoise wateren van de Golf van Thailand. Breng een bezoek aan de nabijgelegen eilanden, zoals Koh Rong en Koh Rong Samloem, waar je kunt snorkelen, duiken en genieten van het tropische paradijs.

Dag 8-9: Kampot

Na wat ontspanning aan het strand is het tijd om naar Kampot te gaan, een charmante stad aan de oevers van de Kampong Bay-rivier. Hier kun je genieten van de schilderachtige omgeving, een boottocht maken over de rivier en de beroemde peperplantages bezoeken. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Bokor Hill Station, een verlaten Frans koloniaal resort op een heuveltop.

Dag 10-12: Phnom Penh

Je reis eindigt waar het begon, in Phnom Penh. Neem de tijd om de bezienswaardigheden te bezoeken die je de eerste dag hebt gemist, zoals het Nationaal Museum en de Russische Markt. Geniet van de lokale keuken en maak een wandeling langs de promenade aan de oevers van de Mekong-rivier.

Met deze route door Cambodja kun je de hoogtepunten van het land verkennen en een onvergetelijke reiservaring hebben. Vergeet niet om flexibel te blijven en je reis aan te passen aan je eigen voorkeuren en interesses. Cambodja wacht op je om ontdekt te worden!

Cambodja