Wilde dieren

Op zoek naar avontuur: kom oog in oog te staan met wilde dieren in Cambodja

Op zoek naar avontuur: kom oog in oog te staan met wilde dieren in Cambodja

Cambodja staat bekend om zijn prachtige natuur en unieke wildlife. Voor avontuurlijke reizigers is het de ideale bestemming om oog in oog te staan met wilde dieren. Van majestueuze olifanten tot kleurrijke vogelsoorten en nieuwsgierige apen, Cambodja biedt een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers.

Angkor Wat en de omliggende tempels

Hoewel Angkor Wat vooral bekend is om zijn spectaculaire tempelcomplexen, herbergt dit UNESCO-werelderfgoed ook een divers scala aan dieren. Terwijl je door de tempels wandelt, kun je apen spotten die aan het spelen zijn tussen de eeuwenoude stenen. Voor vogelliefhebbers is het gebied rond Angkor Wat ook een paradijs, met meer dan 300 verschillende soorten vogels die hier hun thuis hebben gevonden.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Spot de zeldzame Irrawaddydolfijnen

In het noordoosten van Cambodja, in de Mekong-rivier nabij Kratie, kun je de zeldzame Irrawaddydolfijnen tegenkomen. Deze fascinerende zoetwaterdolfijnen zijn met uitsterven bedreigd en Cambodja is een van de weinige plaatsen waar ze nog in het wild te vinden zijn. Neem een ​​boottocht op de Mekong en geniet van deze ontmoeting met een van ‘s werelds meest bedreigde diersoorten.

Avontuur in de Cardamom Mountains

De Cardamom Mountains zijn een afgelegen en ongerept gebied in het zuidwesten van Cambodja. Dit uitgestrekte regenwoud herbergt een overvloed aan wilde dieren, waaronder olifanten, luipaarden, gibbons en vele andere diersoorten. Ga op trektocht met een ervaren gids en ontdek de verborgen schatten van dit ongerepte stukje natuur.

Ontdek de rijke biodiversiteit van het Koh Kong Conservation Corridor

Het Koh Kong Conservation Corridor is een gebied dat zich uitstrekt van de bergtoppen van de Cardamom Mountains tot aan de kustlijn van de Golf van Thailand. Dit gebied herbergt een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna, waaronder zeldzame vogelsoorten, slangen, kikkers en zelfs neushoornvogels. Maak een boottocht over de rivier en laat je betoveren door de ongerepte schoonheid van dit gebied.

Bezoek het Elephant Valley Project

Het Elephant Valley Project is een opvangcentrum voor mishandelde en uitgebuite olifanten in Mondulkiri. Hier kun je de majestueuze dieren van dichtbij observeren terwijl ze door de vallei lopen en genieten van hun vrijheid. Doe mee aan een vrijwilligersprogramma en help mee met het verzorgen en beschermen van deze prachtige wezens.

Laat je innerlijke avonturier los en kom oog in oog te staan ​​met wilde dieren in Cambodja. Of je nu op zoek bent naar majestueuze olifanten, zeldzame vogels of nieuwsgierige apen, Cambodja biedt een schat aan natuurlijke wonderen om ontdekt te worden.

Cambodja