Angkor Wat

Op avontuur in de tempels van Angkor Wat

Op avontuur in de tempels van Angkor Wat

Angkor Wat, gelegen in Cambodja, is een van de meest indrukwekkende archeologische sites ter wereld. De tempels, gebouwd tussen de 9e en 15e eeuw, zijn adembenemend en trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Het verkennen van deze betoverende tempels is een avontuur op zich, waarbij je terug in de tijd reist en de rijke geschiedenis van dit gebied ontdekt. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tour door de tempels van Angkor Wat.

De geschiedenis van Angkor Wat

Angkor Wat was ooit de hoofdstad van het Khmer-rijk en diende als het religieuze en politieke centrum van het rijk. De tempels werden gebouwd ter ere van de hindoegoden, maar werden later omgezet in boeddhistische heiligdommen. De bouw van Angkor Wat duurde ongeveer 30 jaar en het complex is verspreid over een gebied van meer dan 400 vierkante kilometer.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

De architectuur van de tempels is adembenemend en combineert hindoeïstische en boeddhistische elementen. Elke tempel heeft zijn eigen unieke karakter en artistieke details, waardoor een bezoek aan Angkor Wat een onvergetelijke ervaring is.

Belangrijke tempels om te verkennen

Er zijn veel tempels in Angkor Wat die het ontdekken waard zijn, maar enkele hoogtepunten zijn:

1. Angkor Thom

Angkor Thom is een enorme ommuurde stad en was eens de grootste stad ter wereld. De stad heeft vele prachtige tempels, waaronder de beroemde Bayon-tempel met zijn vele gezichten op de torens. Een wandeling door Angkor Thom voelt als een stap terug in de tijd.

2. Ta Prohm

Ta Prohm staat bekend om zijn indrukwekkende bomen die door de ruïnes groeien. Deze tempel is het decor geweest voor de film “Tomb Raider” en is een van de meest romantische en mysterieuze tempels in Angkor Wat. Het verkennen van de gangen en kamers van Ta Prohm voelt als een avontuur.

3. Angkor Wat

Natuurlijk mag een bezoek aan het belangrijkste monument van Angkor Wat zelf niet ontbreken. De grootste religieuze tempel ter wereld, Angkor Wat, is een meesterwerk van architectuur en symmetrie. Het beklimmen van de steile trappen naar de top van de centrale toren wordt beloond met een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Hoe te verkennen

Er zijn verschillende manieren om de tempels van Angkor Wat te verkennen. Je kunt ervoor kiezen om een gids in te huren die je de geschiedenis en verhalen achter elke tempel kan vertellen. Een andere optie is om een fiets te huren en op eigen gelegenheid door het complex te navigeren. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Het is ook mogelijk om een tuktuk of een gemotoriseerde tuktuk te huren om je rond te rijden. Dit is een handige optie als je de omgeving wilt verkennen zonder je zorgen te hoeven maken over de hitte en vermoeidheid van het lopen.

Samenvatting

Angkor Wat is een magische plek vol historie en schoonheid. De tempels zijn adembenemend en het verkennen van dit complex is als het betreden van een andere wereld. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar avontuur, een bezoek aan Angkor Wat is een must.

Of je nu de tempels van Angkor Wat te voet, met de fiets of per tuktuk verkent, je zult gegarandeerd onder de indruk zijn van deze historische schatten. Mis deze unieke ervaring niet en zet Angkor Wat bovenaan je lijst met plaatsen om te bezoeken.

Cambodja