Cambodja

Duiken Cambodja

Duiken Cambodja

Als je op zoek bent naar een unieke duikervaring, dan is Cambodja de perfecte bestemming. Duiken in Cambodja biedt een prachtige onderwaterwereld met kleurrijke koraalriffen, diverse vissoorten en zelfs enkele scheepswrakken. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint met duiken, Cambodja heeft voor ieder wat wils.

Populaire duiklocaties in Cambodja

1. Koh Rong Samloem: Dit eiland is een paradijs voor duikers. Met kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven, is Koh Rong Samloem een must-visit voor duikliefhebbers. Je kunt hier genieten van prachtige koraaltuinen, schildpadden, barracuda’s en nog veel meer.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

2. Koh Tang: Dit afgelegen eiland biedt duikers de mogelijkheid om te duiken bij enkele van de meest ongerepte koraalriffen in Cambodja. Hier kun je genieten van een diversiteit aan zeeleven, waaronder haaien, roggen en kleurrijke tropische vissen.

3. Koh Rong: Dit eiland staat bekend om zijn bruisende nachtleven, maar het biedt ook geweldige duikmogelijkheden. Duik in de wateren rond Koh Rong en ontdek prachtige koraalriffen, zeepaardjes en zelfs zeekoeien.

Duikcursussen in Cambodja

Als je nog nooit hebt gedoken, maar wel graag wilt leren, biedt Cambodja verschillende duikcursussen aan. Of je nu een introductieduik wilt maken of een volledige duikcertificering wilt behalen, er zijn opties voor alle niveaus.

1. Open Water Diver-cursus: Dit is de basisduikcursus die je de vaardigheden en kennis leert om zelfstandig te duiken tot een diepte van 18 meter. Deze cursus duurt meestal 3-4 dagen en omvat zowel theorie- als praktijklessen.

2. Advanced Open Water Diver-cursus: Als je al een Open Water Diver-certificering hebt, kun je deelnemen aan de Advanced Open Water Diver-cursus. Deze cursus biedt verschillende avontuurlijke duiken, zoals diepduiken, nachtduiken en wrakduiken.

3. Rescue Diver-cursus: Voor de meer ervaren duikers is de Rescue Diver-cursus een uitdaging. Hier leer je hoe je problemen onder water kunt herkennen en oplossen, en hoe je anderen kunt helpen in noodsituaties.

Beste tijd om te duiken in Cambodja

De beste tijd om te duiken in Cambodja is tijdens het droge seizoen, dat loopt van november tot april. Tijdens deze periode zijn de zeeën kalm en het zicht onder water is optimaal. De watertemperatuur varieert tussen de 27-30 graden Celsius, wat het duiken zeer aangenaam maakt.

Het regenseizoen, dat loopt van mei tot oktober, kan de duikomstandigheden beïnvloeden vanwege de sterke stromingen en verminderd zicht. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om tijdens deze periode te duiken.

Conclusie

Duiken in Cambodja is een geweldige ervaring voor zowel beginners als ervaren duikers. Met prachtige duiklocaties, diverse marine flora en fauna, en de mogelijkheid om duikcursussen te volgen, is Cambodja een bestemming die je niet mag missen. Plan je duikavontuur in Cambodja tijdens het droge seizoen en geniet van de adembenemende onderwaterwereld die dit land te bieden heeft.

Cambodja