Activiteiten

Duik in de onderwaterwereld van Cambodja

Duik in de onderwaterwereld van Cambodja

Cambodja, een land dat voornamelijk bekend staat om zijn prachtige tempels, heeft ook een verborgen schat onder de zeespiegel. De ongerepte wateren van Cambodja bieden duikers een unieke kans om de rijkdommen van de onderwaterwereld te ontdekken. Van kleurrijke koraalriffen tot fascinerende zeefauna, er is genoeg te zien en te beleven voor duikliefhebbers van alle niveaus.

De beste duikplekken van Cambodja

1. Koh Rong

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Koh Rong

Koh Rong, het grootste eiland van Cambodja, biedt duikers een diversiteit aan duiklocaties. Van zachte koraaltuinen tot steile wanden, er is voor elk wat wils. Ook zijn er regelmatig ontmoetingen met grote vissen, zoals haaien en mantaroggen. Koh Rong is een ideale bestemming voor duikers die van avontuur en diversiteit houden.

2. Koh Tang

Koh Tang

Koh Tang, gelegen op ongeveer 40 km van het vasteland, is de perfecte plek voor duikers die op zoek zijn naar spectaculaire duikervaringen. Met zijn prachtige koraalriffen en diverse vissoorten, waaronder barracuda’s en schildpadden, zal Koh Tang zelfs ervaren duikers verrassen. Daarnaast kunnen duikers genieten van de adembenemende onderwatergrotten en -tunnels.

3. Koh Rong Sanloem

Koh Rong Sanloem

Koh Rong Sanloem, het kleinere zusje van Koh Rong, is misschien minder bekend, maar zeker niet minder indrukwekkend. Met zijn rustige en heldere wateren is dit eiland ideaal voor beginnende duikers. De duiklocaties rondom Koh Rong Sanloem bieden onder andere prachtige zeewaaiers, kleurrijk koraal en een overvloed aan vissoorten.

Wat kun je verwachten?

De onderwaterwereld van Cambodja biedt duikers een breed scala aan flora en fauna. Van kleurrijke hard- en zacht koraalriffen tot schildpadden, zeepaardjes en verschillende soorten vis. Ook is het mogelijk om bijzondere ontmoetingen te hebben met grotere vissen, zoals haaien en walvishaaien. Terwijl je de mysterieuze diepten verkent, zul je versteld staan van de diversiteit en schoonheid die Cambodja te bieden heeft.

Praktische informatie voor duikers

Om te kunnen duiken in Cambodja heb je een duikbrevet nodig. Veel duikscholen bieden cursussen aan voor beginners, zodat ook zij kunnen genieten van deze prachtige onderwaterwereld. Vergeet niet om je duikuitrusting mee te nemen of te huren bij een van de duikcentra. Daarnaast is het belangrijk om te duiken met een ervaren gids, zeker als je nog niet bekend bent met de wateren van Cambodja.

Kortom, de onderwaterwereld van Cambodja is een echte must-visit voor duikliefhebbers. Met zijn diverse duiklocaties en adembenemende flora en fauna, zal het je zeker niet teleurstellen. Dompel jezelf onder in deze verborgen schat en geniet van een onvergetelijke duikervaring in Cambodja!

Cambodja