Cambodja

Cambodja Wiki

Cambodja Wiki

Cambodja Wiki is een online encyclopedie die informatie biedt over het prachtige land Cambodja. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden en nog veel meer van Cambodja.

Geschiedenis van Cambodja

De geschiedenis van Cambodja gaat duizenden jaren terug. Het land heeft een rijke en complexe geschiedenis, gekenmerkt door verschillende koninkrijken en invloeden van buitenaf. Enkele belangrijke periodes in de geschiedenis van Cambodja zijn:

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

 • De Khmer-beschaving: Dit was een bloeiperiode van kunst, architectuur en religie tussen de 9e en 15e eeuw.
 • De Franse koloniale periode: Cambodja was een Franse kolonie van 1863 tot 1953.
 • De Rode Khmer: Tussen 1975 en 1979 werd Cambodja geregeerd door de Rode Khmer, een communistische partij onder leiding van Pol Pot. Deze periode staat bekend om zijn gruweldaden en genocide.

Cultuur van Cambodja

De cultuur van Cambodja is sterk beïnvloed door het boeddhisme, dat een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van de Cambodjanen. Enkele kenmerken van de Cambodjaanse cultuur zijn:

 • Angkor Wat: Dit is een van de bekendste en meest indrukwekkende tempelcomplexen ter wereld. Het is een belangrijk symbool van Cambodja en trekt jaarlijks duizenden toeristen.
 • Apsara-dansen: Deze traditionele dansvorm is een belangrijk onderdeel van de Cambodjaanse cultuur. Het wordt gekenmerkt door sierlijke bewegingen en prachtige kostuums.
 • Khmer-keuken: De Cambodjaanse keuken is divers en heeft invloeden uit de omringende landen. Enkele populaire gerechten zijn amok (een currygerecht), lok lak (gebakken rundvlees) en banh chao (Cambodjaanse pannenkoeken).

Bezienswaardigheden in Cambodja

Cambodja heeft veel prachtige bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Enkele van de meest populaire zijn:

 • Angkor Wat: Zoals eerder genoemd, is Angkor Wat een absolute must-see. Het is het grootste religieuze monument ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Phnom Penh: De hoofdstad van Cambodja heeft een rijke geschiedenis en biedt interessante bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis en de Tuol Sleng-gevangenis.
 • Sihanoukville: Deze kustplaats staat bekend om zijn prachtige stranden en levendige sfeer. Het is een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen.

Natuur in Cambodja

Cambodja heeft ook een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Enkele van de meest opmerkelijke natuurgebieden zijn:

 • Tonlé Sap-meer: Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië en een belangrijk ecosysteem. Het biedt een thuis aan vele planten- en diersoorten.
 • Bokor National Park: Dit nationale park is gelegen in de bergen en biedt prachtige uitzichten, watervallen en wandelpaden.
 • Koh Rong: Dit eiland staat bekend om zijn ongerepte stranden en heldere wateren. Het is een paradijs voor strandliefhebbers en duikers.

Conclusie

Cambodja is een fascinerend land met een rijke geschiedenis, unieke cultuur en adembenemende bezienswaardigheden. Of je nu geïnteresseerd bent in de oude tempels van Angkor Wat, de traditionele Apsara-dansen wilt ervaren of wilt ontspannen op de prachtige stranden, Cambodja heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om Cambodja Wiki te raadplegen voor meer gedetailleerde informatie over dit prachtige land!

Cambodja