Cambodja

Cambodja Visum On Arrival

Cambodja Visum On Arrival

Als je van plan bent om naar Cambodja te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten. Een van de opties voor reizigers is het visum bij aankomst, ook wel bekend als het “Cambodja visum on arrival”. Dit artikel zal je alles vertellen wat je moet weten over dit type visum.

Wat is een visum on arrival?

Een visum on arrival is een visum dat je kunt verkrijgen bij aankomst op de luchthaven of grensovergang van het land waar je naartoe reist. In het geval van Cambodja betekent dit dat je het visum kunt verkrijgen zodra je aankomt op de internationale luchthaven van Phnom Penh, Siem Reap of Sihanoukville, of bij een van de landgrensovergangen.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Met het visum on arrival kun je Cambodja binnenkomen en voor een bepaalde periode in het land verblijven. Het is belangrijk om te weten dat dit visum alleen geldig is voor toeristische doeleinden en niet voor werk of studie.

Voorwaarden voor het visum on arrival

Om in aanmerking te komen voor het visum on arrival in Cambodja, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden:

  • Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in Cambodja.
  • Je moet een recente pasfoto meenemen (formaat 4×6 cm).
  • Je moet het aanvraagformulier voor het visum invullen, dat verkrijgbaar is bij de luchthaven of grensovergang.
  • Je moet de visumkosten betalen, die momenteel $30 bedragen. Houd er rekening mee dat dit bedrag alleen in contanten wordt geaccepteerd.

Verblijfsduur en verlenging

Met het visum on arrival kun je maximaal 30 dagen in Cambodja verblijven. Als je langer wilt blijven, kun je het visum verlengen bij het Cambodjaanse immigratiekantoor. Het is belangrijk om dit te doen voordat je huidige visum verloopt om problemen te voorkomen.

Houd er rekening mee dat het verlengen van het visum extra kosten met zich meebrengt en dat je mogelijk bepaalde documenten moet overleggen, zoals een bewijs van verblijf en een geldig paspoort.

Voordelen van het visum on arrival

Het visum on arrival biedt verschillende voordelen voor reizigers naar Cambodja:

  • Het is een eenvoudig en snel proces. Je hoeft geen visum van tevoren aan te vragen bij de Cambodjaanse ambassade of consulaat.
  • Je kunt het visum direct bij aankomst verkrijgen, waardoor je geen extra tijd hoeft te besteden aan het regelen van het visum voordat je vertrekt.
  • Het visum on arrival is geldig voor meerdere binnenkomsten, wat betekent dat je het land kunt verlaten en opnieuw kunt binnenkomen zonder een nieuw visum aan te vragen.

Conclusie

Het visum on arrival is een handige optie voor reizigers die naar Cambodja willen gaan voor toeristische doeleinden. Zorg ervoor dat je voldoet aan de vereisten en dat je alle benodigde documenten bij je hebt om het proces soepel te laten verlopen. Geniet van je verblijf in dit prachtige land vol cultuur en geschiedenis!

Cambodja