Preah Vihear

Preah Vihear: Een monumentale ervaring in Cambodja

Preah Vihear: Een monumentale ervaring in Cambodja


Welkom bij Preah Vihear, een van de meest indrukwekkende monumenten in Cambodja. Gelegen op de grens met Thailand, staat dit prachtige bouwwerk bekend om zijn architectonische schoonheid en historische betekenis. Bezoekers worden betoverd door de majestueuze uitstraling van Preah Vihear en de rijke cultuur die het belichaamt.

De geschiedenis van Preah Vihear

Preah Vihear werd gebouwd in de 9e eeuw tijdens het Khmer-rijk en diende oorspronkelijk als een hindoeïstische tempel gewijd aan de god Shiva. Later, in de 12e eeuw, werd het omgevormd tot een boeddhistische tempel. De locatie van Preah Vihear, op de top van een steile klif, symboliseert de verbinding tussen hemel en aarde. Het is een testament van de architectonische en technologische vaardigheden van de oude Khmer-beschaving.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Gedurende de eeuwen heeft Preah Vihear verschillende veranderingen ondergaan en heeft het dienst gedaan als een religieus heiligdom, een toevluchtsoord tijdens oorlogen en een historisch monument. In 2008 werd het opgenomen in de lijst van UNESCO Werelderfgoedlocaties vanwege zijn uitzonderlijke universele waarde.

De architectonische pracht van Preah Vihear

Preah Vihear is gebouwd volgens de Khmer-architectuur, die bekend staat om zijn uitgebreide decoraties en complexe ontwerpen. De tempel heeft meerdere niveaus en is rijkelijk versierd met bas-reliëfs en beeldhouwwerken die scènes uit de hindoeïstische en boeddhistische mythologie afbeelden.

De hoofdstructuur van Preah Vihear bestaat uit een reeks gebouwen die met elkaar zijn verbonden door galerijen en trappen. Het bouwwerk is zorgvuldig geplaatst op de klif om het landschap te accentueren en een adembenemend uitzicht op de omgeving te bieden.

De betekenis van Preah Vihear

Voor de Cambodjanen heeft Preah Vihear een diepe culturele en religieuze betekenis. Het wordt beschouwd als een heiligdom dat geluk en voorspoed brengt. Veel mensen komen naar Preah Vihear om te bidden en offers te brengen aan de goden.

Daarnaast is Preah Vihear ook een belangrijke toeristische attractie geworden die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. De prachtige locatie en de rijke geschiedenis maken het een must-see bestemming in Cambodja.

Bereikbaarheid en bezoekersinformatie

Preah Vihear is bereikbaar vanuit Siem Reap, de thuisbasis van de beroemde Angkor Wat-tempels, met ongeveer een vier uur durende autorit. Het is raadzaam om een gids te huren om u te begeleiden tijdens uw bezoek aan Preah Vihear, omdat er veel te leren en te ontdekken is.

Voordat u Preah Vihear bezoekt, is het raadzaam om kleding te dragen die uw schouders bedekt en uw knieën bedekt uit respect voor de religieuze aard van de tempel. Er zijn ook trappen en steile paden om te navigeren, dus het is verstandig om comfortabele schoenen te dragen.

Preah Vihear is dagelijks geopend voor bezoekers van zonsopgang tot zonsondergang. Er is een kleine toegangsprijs om het monument te betreden, maar het is zeker de moeite waard voor de onvergetelijke ervaring die u zult hebben.


Met zijn prachtige architectuur, historische betekenis en betoverende omgeving is een bezoek aan Preah Vihear een onvergetelijke ervaring. Verken de rijke cultuur en bewonder de indrukwekkende schoonheid van dit monumentale juweeltje in Cambodja.

Cambodja