Cambodja

Backpacken Laos Cambodja

Backpacken Laos Cambodja

Backpacken Laos Cambodja is een populaire reisroute onder avontuurlijke reizigers. Deze twee landen in Zuidoost-Azië bieden een unieke mix van prachtige natuur, rijke cultuur en historische bezienswaardigheden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de hoogtepunten van backpacken in Laos en Cambodja, en enkele handige tips delen voor een geslaagde reis.

Laos

Laos, ook wel bekend als het ‘Land van een miljoen olifanten’, is een land dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en rustige levensstijl. Hier zijn enkele hoogtepunten van backpacken in Laos:

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

  • Luang Prabang: Deze charmante stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt prachtige boeddhistische tempels, koloniale architectuur en een levendige avondmarkt.
  • Vang Vieng: Dit kleine stadje is beroemd om zijn adembenemende landschappen, grotten en avontuurlijke activiteiten zoals tubing en kajakken.
  • Wat Phu: Een oude Khmer-tempelcomplex dat dateert uit de 11e eeuw en een belangrijke historische en religieuze site is.
  • De Mekongrivier: Een boottocht over de Mekongrivier is een must-do activiteit in Laos. Geniet van het prachtige landschap en bezoek afgelegen dorpjes langs de rivier.

Cambodja

Cambodja, bekend om zijn adembenemende tempels en tragische geschiedenis, is een fascinerende bestemming voor backpackers. Hier zijn enkele hoogtepunten van backpacken in Cambodja:

  • Angkor Wat: Dit wereldberoemde tempelcomplex is een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen ter wereld. Verken de tempels bij zonsopgang voor een onvergetelijke ervaring.
  • Phnom Penh: De levendige hoofdstad van Cambodja biedt een mix van moderne ontwikkelingen en historische bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis en de beruchte Killing Fields.
  • Sihanoukville: Deze kustplaats is een populaire bestemming voor strandliefhebbers. Geniet van de witte zandstranden, snorkel in de heldere wateren en proef heerlijke zeevruchten.
  • Battambang: Een charmante stad met koloniale architectuur en een ontspannen sfeer. Maak een ritje met de bamboetrein en verken de omliggende plattelandsdorpen.

Tips voor backpacken in Laos en Cambodja

Als je van plan bent om te gaan backpacken in Laos en Cambodja, zijn hier enkele handige tips om je reis soepel te laten verlopen:

  1. Zorg voor een goede reisverzekering: Backpacken kan avontuurlijk zijn, maar het is altijd belangrijk om goed verzekerd te zijn voor onvoorziene omstandigheden.
  2. Neem een goede rugzak mee: Investeer in een comfortabele en duurzame rugzak die geschikt is voor langeafstandsreizen.
  3. Leer enkele basiszinnen in de lokale taal: Het leren van enkele eenvoudige zinnen in het Laotiaans en Khmer kan de communicatie met de lokale bevolking vergemakkelijken.
  4. Respecteer de lokale cultuur: Wees bewust van de lokale gebruiken en tradities en kleed je gepast bij het bezoeken van religieuze sites.
  5. Probeer lokale gerechten: Laos en Cambodja hebben een heerlijke keuken. Probeer lokale gerechten zoals Laap (een pittige gehaktsalade) en Amok (een currygerecht) voor een smaakvolle ervaring.
  6. Reis met het openbaar vervoer: Het openbaar vervoer in Laos en Cambodja is goedkoop en betrouwbaar. Neem lokale bussen of tuktuks om je tussen steden en bezienswaardigheden te verplaatsen.
  7. Wees voorbereid op het weer: Het klimaat in Laos en Cambodja kan variëren, dus zorg ervoor dat je de juiste kleding en uitrusting meeneemt, afhankelijk van het seizoen van je reis.

Backpacken in Laos en Cambodja is een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring. Van het verkennen van oude tempels tot het genieten van prachtige natuur, deze landen hebben veel te bieden aan reizigers. Volg deze tips en bereid je voor op een geweldige reis!

Cambodja