Cambodja

Vietnam Cambodja Backpacken

Vietnam Cambodja Backpacken

Backpacken door Vietnam en Cambodja is een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring. Deze twee prachtige landen in Zuidoost-Azië bieden een schat aan culturele bezienswaardigheden, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Of je nu een ervaren backpacker bent of voor het eerst op reis gaat, deze bestemmingen hebben voor ieder wat wils.

Waarom Vietnam en Cambodja?

Vietnam en Cambodja zijn populaire bestemmingen onder backpackers vanwege hun rijke geschiedenis, vriendelijke bevolking en betaalbaarheid. Beide landen hebben een unieke cultuur en bieden talloze mogelijkheden om te verkennen en te ontdekken. Hier zijn enkele redenen waarom je deze landen zou moeten overwegen voor je volgende backpackavontuur:

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

  • Prachtige natuur: Van de adembenemende Halong Bay in Vietnam tot de majestueuze tempels van Angkor Wat in Cambodja, deze landen hebben een overvloed aan natuurlijke schoonheid om van te genieten.
  • Rijke geschiedenis: Vietnam en Cambodja hebben een turbulente geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren. Je kunt historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Cu Chi-tunnels in Vietnam en de Killing Fields in Cambodja, om meer te weten te komen over de indrukwekkende geschiedenis van deze landen.
  • Heerlijk eten: De Vietnamese en Cambodjaanse keuken staan bekend om hun smaakvolle gerechten. Probeer de beroemde pho-soep in Vietnam of geniet van een traditionele amok-curry in Cambodja.
  • Vriendelijke bevolking: De lokale bevolking in Vietnam en Cambodja is gastvrij en vriendelijk. Je zult je snel thuis voelen en kunt genieten van de warme gastvrijheid van de mensen.
  • Betaalbaarheid: Backpacken in Vietnam en Cambodja is relatief goedkoop in vergelijking met andere bestemmingen. Accommodatie, eten en transport zijn betaalbaar, waardoor je langer kunt reizen met een beperkt budget.

Route en hoogtepunten

Als je van plan bent om Vietnam en Cambodja te backpacken, is het handig om een route uit te stippelen en de hoogtepunten van beide landen te bezoeken. Hier is een mogelijke route die je kunt volgen:

Vietnam

Begin je reis in de bruisende stad Hanoi, waar je kunt genieten van de lokale keuken en de historische bezienswaardigheden kunt verkennen. Maak een cruise door de adembenemende Halong Bay en bezoek de schilderachtige stad Hoi An, bekend om zijn oude stad en kleermakers.

Vervolg je reis naar de bruisende stad Ho Chi Minh, waar je de Cu Chi-tunnels kunt bezoeken en meer kunt leren over de Vietnamoorlog. Verken de Mekong Delta en geniet van de prachtige natuur en de lokale cultuur.

Cambodja

Vanuit Ho Chi Minh kun je de grens oversteken naar Cambodja. Bezoek de hoofdstad Phnom Penh en leer meer over de tragische geschiedenis van het land in het Tuol Sleng Genocide Museum en de Killing Fields.

Reis vervolgens naar Siem Reap, de thuisbasis van de beroemde tempels van Angkor Wat. Verken de oude ruïnes en geniet van de prachtige zonsopgang en zonsondergang bij deze UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Tips voor backpacken in Vietnam en Cambodja

Als je van plan bent om te gaan backpacken in Vietnam en Cambodja, zijn hier enkele handige tips om je reis soepel te laten verlopen:

  • Zorg voor een goede reisverzekering en neem de benodigde vaccinaties voordat je vertrekt.
  • Neem lichte en ademende kleding mee, aangezien het klimaat in beide landen warm en vochtig kan zijn.
  • Leer enkele basiszinnen in het Vietnamees en Khmer om gemakkelijker te kunnen communiceren met de lokale bevolking.
  • Reis met een rugzak in plaats van een koffer, aangezien dit handiger is bij het verkennen van de steden en het reizen met het openbaar vervoer.
  • Probeer lokale gerechten en streetfood uit, maar wees voorzichtig met het drinken van kraanwater. Het is raadzaam om flessenwater te kopen.
  • Respecteer de lokale cultuur en tradities, vooral bij het bezoeken van religieuze plaatsen zoals tempels.
  • Maak gebruik van het uitgebreide busnetwerk om tussen steden te reizen. Bussen zijn betaalbaar en comfortabel.
  • Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van de prachtige stranden in Vietnam en Cambodja, zoals Nha Trang en Sihanoukville.

Backpacken door Vietnam en Cambodja is een geweldige manier om deze landen te verkennen en de lokale cultuur en geschiedenis te ervaren. Met een goede planning en een avontuurlijke geest zul je ongetwijfeld een onvergetelijke reis hebben.

Cambodja