Geschiedenis

De vergeten schatten van Angkor Wat

De vergeten schatten van Angkor Wat

Angkor Wat, gelegen in Cambodja, is een van de meest indrukwekkende en mystieke tempelcomplexen ter wereld. Het trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan die komen genieten van de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis. Echter, ondanks de bekendheid van Angkor Wat, zijn er enkele verborgen schatten die vaak over het hoofd worden gezien. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele minder bekende maar even fascinerende delen van Angkor Wat.

Ta Prohm: Een tempel in de jungle

Ta Prohm is zonder twijfel een van de meest betoverende delen van Angkor Wat. Deze tempel wordt ook wel de ‘Jungle Temple’ genoemd vanwege de indrukwekkende wortels van de bomen die zich vermengen met de stenen structuur. Het resultaat is een adembenemend schouwspel van natuurlijke en architecturale schoonheid.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Hoewel Ta Prohm minder bekend is dan de iconische hoofdtempel van Angkor Wat, heeft het een unieke charme die het absoluut een bezoek waard maakt. Het verkennen van de donkere gangen en het ontdekken van de overwoekerde stenen is als het betreden van een mysterieuze en vergeten wereld.

Banteay Srei: De roze tempel

Op ongeveer 25 kilometer van Angkor Wat ligt Banteay Srei, een kleinere tempel die bekend staat om zijn gedetailleerde en prachtige architectuur. Wat deze tempel echt uniek maakt, is het gebruik van een zachtroze zandsteen, wat resulteert in een betoverende roze gloed bij zonsopgang en zonsondergang.

Banteay Srei, wat ‘Citadel van de vrouwen’ betekent, is opgedragen aan verschillende hindoeïstische goden en is versierd met ingewikkelde reliëfs en beeldhouwwerken. Het is een juweeltje in de Angkor Wat-ervaring dat vaak wordt overgeslagen door toeristen, maar een bezoek aan deze roze tempel is zeker de moeite waard.

Bakong: Het eerste grote tempelberg van Angkor

Bakong is een van de oudste en meest imposante tempels van Angkor. Het is de eerste grote tempelberg gebouwd in de regio en wordt beschouwd als het prototype voor vele andere tempels in de omgeving. Bakong is een meesterwerk van Khmer-architectuur en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap.

Wat Bakong onderscheidt van andere tempels in Angkor is zijn relatieve rust. Omdat het minder bekend is bij toeristen, biedt het een vredige en serene ervaring die perfect is voor het reflecteren over de geschiedenis en spiritualiteit van deze prachtige plek.

Ervaar de verborgen schatten van Angkor Wat

Terwijl Angkor Wat zelf de belangrijkste attractie is in Cambodja, zijn het juist de minder bekende delen die de echte magie onthullen. Ta Prohm met zijn verweven bomen, Banteay Srei met zijn roze gloed en Bakong met zijn imposante uitzichten zijn slechts enkele van de verborgen schatten van dit adembenemende tempelcomplex.

Dus, de volgende keer dat je Angkor Wat bezoekt, neem de tijd om deze prachtige en onontdekte plekken te verkennen. Je zult versteld staan van de schoonheid en het mysterie dat ze te bieden hebben.

Cambodja