Cambodja

Cambodja Kaart Azië

Cambodja Kaart Azië

Cambodja is een prachtig land gelegen in Zuidoost-Azië. Het land staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende tempels en vriendelijke bevolking. Met behulp van een kaart van Azië kunnen we de exacte locatie van Cambodja bepalen en de omliggende landen verkennen.

De ligging van Cambodja op de kaart van Azië

Op de kaart van Azië bevindt Cambodja zich in het zuidoostelijke deel van het continent. Het land grenst aan Thailand in het noordwesten, Laos in het noordoosten en Vietnam in het oosten en zuidoosten. De Golf van Thailand ligt aan de zuidelijke kust van Cambodja.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

De geografische coördinaten van Cambodja zijn ongeveer 13.0000° N, 105.0000° E. Het land heeft een totale oppervlakte van ongeveer 181.035 vierkante kilometer, waardoor het iets groter is dan de staat Oklahoma in de Verenigde Staten.

Belangrijke steden en bezienswaardigheden in Cambodja

Cambodja heeft verschillende belangrijke steden die een bezoek waard zijn. De hoofdstad van het land is Phnom Penh, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Deze bruisende stad biedt een mix van moderne ontwikkelingen en historische bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode.

Een andere populaire stad in Cambodja is Siem Reap, gelegen in het noordwesten van het land. Deze stad is de toegangspoort tot de wereldberoemde tempels van Angkor, waaronder het iconische Angkor Wat. Jaarlijks trekken deze tempels miljoenen toeristen van over de hele wereld.

Andere interessante plaatsen om te bezoeken zijn Battambang, een charmante stad met koloniale architectuur, en Sihanoukville, een kustplaats met prachtige stranden en levendige nachtleven.

De buurlanden van Cambodja

Cambodja deelt grenzen met drie buurlanden: Thailand, Laos en Vietnam. Deze nabijheid maakt het gemakkelijk voor reizigers om meerdere landen in één reis te verkennen.

Thailand, gelegen in het noordwesten van Cambodja, biedt een schat aan culturele en natuurlijke attracties. Van de bruisende hoofdstad Bangkok tot de prachtige stranden van Phuket, er is voor elk wat wils in Thailand.

Laos, in het noordoosten van Cambodja, is een land dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en rustige levensstijl. Bezoekers kunnen genieten van prachtige watervallen, schilderachtige rijstvelden en traditionele dorpjes.

Vietnam, gelegen in het oosten en zuidoosten van Cambodja, biedt een mix van adembenemende landschappen en rijke geschiedenis. Van de prachtige Halong Bay tot de historische stad Hanoi, er valt veel te ontdekken in Vietnam.

Conclusie

Cambodja is een fascinerend land gelegen in Zuidoost-Azië. Met behulp van een kaart van Azië kunnen we de exacte locatie van Cambodja bepalen en de omliggende landen verkennen. Het land heeft veel te bieden, van prachtige tempels en bruisende steden tot adembenemende natuurlijke landschappen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt ontspannen op prachtige stranden, Cambodja heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om ook de buurlanden te verkennen, zoals Thailand, Laos en Vietnam, om je reiservaring compleet te maken.

Cambodja