Cambodja

Angkor Cambodja

Angkor Cambodja

Angkor Cambodja is een historische stad gelegen in de provincie Siem Reap, in het noordwesten van Cambodja. Het is een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen ter wereld en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Angkor staat bekend om zijn prachtige tempels, historische ruïnes en rijke culturele erfgoed.

Geschiedenis van Angkor Cambodja

Angkor was de hoofdstad van het Khmer-rijk, dat bloeide van de 9e tot de 15e eeuw. Het rijk strekte zich uit over grote delen van Zuidoost-Azië en Angkor was het politieke, religieuze en culturele centrum. De stad werd gebouwd door de Khmer-koningen en was ooit de thuisbasis van meer dan een miljoen mensen.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Angkor werd verlaten na de val van het Khmer-rijk en raakte bedolven onder de jungle. Het werd pas herontdekt in de 19e eeuw door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhot. Sindsdien is er veel restauratiewerk verricht om de tempels en ruïnes te behouden en te herstellen.

Belangrijkste tempels en bezienswaardigheden

Angkor Cambodja heeft talloze tempels en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te verkennen. Hier zijn enkele van de meest prominente:

  • Angkor Wat: Dit is het meest iconische en bekendste tempelcomplex in Angkor. Het is een UNESCO-werelderfgoed en wordt beschouwd als het grootste religieuze monument ter wereld. Angkor Wat is een meesterwerk van Khmer-architectuur en staat bekend om zijn prachtige reliëfs en torenhoge torens.
  • Bayon: Deze tempel staat bekend om zijn vele gezichtenstempels. Het heeft 54 torens met elk een gezicht van de Bodhisattva Avalokiteshvara. Bayon is een van de meest intrigerende en mysterieuze tempels in Angkor.
  • Angkor Thom: Dit is een oude ommuurde stad die diende als de hoofdstad van het Khmer-rijk. Binnen de muren van Angkor Thom zijn verschillende tempels en bezienswaardigheden te vinden, waaronder de Bayon-tempel.
  • Ta Prohm: Deze tempel is beroemd om zijn overwoekerde bomen die door de ruïnes groeien. Het is een van de meest pittoreske en fotogenieke plekken in Angkor.

Bezoek Angkor Cambodja

Om Angkor Cambodja te bezoeken, moeten toeristen een toegangspas kopen bij de ingang van het tempelcomplex. Er zijn verschillende soorten pasopties beschikbaar, variërend van een dagpas tot een weekpas. Het wordt aanbevolen om minimaal twee dagen uit te trekken om de belangrijkste tempels en bezienswaardigheden te verkennen.

Het is raadzaam om vroeg in de ochtend te beginnen met het verkennen van Angkor, omdat het dan minder druk is en de temperatuur nog aangenaam is. Het is ook mogelijk om een gids te huren om meer te weten te komen over de geschiedenis en betekenis van de tempels.

Naast het verkennen van de tempels, kunnen bezoekers ook genieten van de prachtige omgeving van Angkor. Er zijn verschillende meren en bossen in de buurt die perfect zijn voor een ontspannen wandeling of picknick.

Conclusie

Angkor Cambodja is een fascinerende bestemming die een diepgaand inzicht biedt in de rijke geschiedenis en cultuur van Cambodja. Met zijn prachtige tempels, historische ruïnes en adembenemende landschappen is Angkor een must-visit voor reizigers die geïnteresseerd zijn in archeologie, geschiedenis en architectuur. Een bezoek aan Angkor is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt naar een andere tijd en wereld.

Cambodja