Wilde dieren

De jungle roept: wilde dieren in Cambodja’s ongerepte bossen

De jungle roept: wilde dieren in Cambodja’s ongerepte bossen

Welkom in Cambodja, een land vol prachtige en ongerepte bossen, waar de jungle zijn eigen symfonie speelt. In deze wildernis leven talloze fascinerende dieren die een belangrijk onderdeel vormen van het rijke ecosysteem van het land. Laten we eens kijken welke wilde dieren je kunt tegenkomen tijdens een bezoek aan Cambodja’s ongerepte bossen.

1. Olifanten – Majestueus en bedreigd

Olifanten behoren tot de meest geliefde en indrukwekkende dieren ter wereld. In Cambodja leven twee soorten olifanten, de Aziatische olifant en de Indochinese olifant. Helaas zijn deze majestueuze wezens ernstig bedreigd vanwege stroperij en habitatvernietiging. In enkele beschermde natuurgebieden, zoals het Mondulkiri-provincie, kun je geluk hebben om deze prachtige dieren in het wild te zien.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

2. Gibbons – Acrobaten van het regenwoud

De Cambodjaanse regenwouden zijn de thuisbasis van verschillende soorten gibbons, ook wel bekend als de acrobaten van het regenwoud. Deze lenige primaten slingeren vakkundig door de bomen met behulp van hun lange armen. Hun indrukwekkende zangkunsten vormen een uniek en melodieus geluid dat door de jungle resoneert. De Cardamom Mountains en het Virachey National Park zijn ideale plekken om gibbons te spotten.

3. Bengaalse tijgers – De koningen van de jungle

De majestueuze Bengaalse tijger wordt vaak gezien als de koning van de jungle. Helaas zijn ze een zeldzaam gezicht geworden in Cambodja. Vroeger kwamen ze veel voor in het land, maar door illegale jacht en ontbossing is hun aantal drastisch afgenomen. In afgelegen bosgebieden zoals het Cardamomgebergte bestaat echter nog steeds een kleine kans om deze prachtige dieren te zien.

4. Irawaddy-dolfijnen – Speels en bedreigd

Langs de Mekongrivier in Cambodja kun je een ander indrukwekkend wezen tegenkomen, namelijk de Irawaddy-dolfijn. Deze unieke dolfijnensoort staat bekend om zijn vriendelijke karakter en speelse gedrag. Helaas wordt hun voortbestaan bedreigd door visserij-activiteiten en habitatverlies. Een boottocht in de buurt van Kratie biedt een uitstekende kans om deze fascinerende dieren te spotten.

5. Vliegende eekhoorns – Meesters van de nacht

De jungles van Cambodja herbergen een andere opmerkelijke soort, namelijk vliegende eekhoorns. Deze schattige wezens zijn ‘s nachts actief en maken gebruik van hun unieke vlieghuid om van boom tot boom te zweven. Hun verbluffende vaardigheid om door de lucht te navigeren, maakt hen ware meesters van de nacht. Het Virachey National Park is een uitstekende plek om deze interessante dieren in actie te zien.

Als je Cambodja bezoekt, is een ontmoeting met de wilde dieren van de jungle een ervaring die je nooit zult vergeten. Van majestueuze olifanten tot acrobatische gibbons, van koninklijke Bengaalse tijgers tot speelse Irawaddy-dolfijnen en van vliegende eekhoorns tot vele andere fascinerende dieren. Zorg ervoor dat je de ongerepte bossen van Cambodja verkent en getuige bent van de pracht en diversiteit van zijn wilde dieren.

Cambodja