Tempels

De verborgen schatten van Cambodja: Tempels die wachten om ontdekt te worden

De verborgen schatten van Cambodja: Tempels die wachten om ontdekt te worden

Een land doordrenkt van rijke geschiedenis en betoverende cultuur, Cambodja biedt reizigers een unieke kans om enkele van de meest indrukwekkende architecturale wonderen ter wereld te verkennen. Terwijl de beroemde Angkor Wat ongetwijfeld de ster is van de Cambodjaanse tempels, zijn er nog vele andere minder bekende juweeltjes die wachten om ontdekt te worden. Van afgelegen heiligdommen tot mysterieuze ruïnes, laten we enkele van de verborgen schatten van Cambodja verkennen!

Preah Vihear

Een van de meest adembenemende en minder bekende tempels van Cambodja is Preah Vihear, gelegen op een steile klif in de Dangrek Mountains. Gebouwd in de 11e eeuw, biedt deze goed bewaard gebleven hindoeïstische tempel een spectaculair uitzicht over de omliggende valleien. Preah Vihear is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en trekt avontuurlijke reizigers aan die op zoek zijn naar een minder drukke tempelervaring.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Banteay Chhmar

Verstopt temidden van het platteland in het noordwesten van Cambodja, ligt Banteay Chhmar. Deze uitgestrekte tempelruïnes dateren uit de 12e eeuw en zijn bedekt met prachtige bas-reliëfs en torenhoge poorten. Banteay Chhmar wordt nog steeds gerestaureerd, maar is open voor het publiek. Hier kun je dwalen tussen de vervallen muren en je verbeelden hoe het vroeger moet zijn geweest.

Beng Mealea

Een avontuurlijke reis ten oosten van Angkor Wat brengt je naar Beng Mealea, een tempelcomplex dat gedeeltelijk bedolven ligt onder de junglevegetatie. Deze ongerepte tempel biedt een authentieke Indiana Jones-achtige ervaring. Verken de met mos bedekte ruïnes en loop over ingestorte pilaren terwijl je je een weg baant door de doolhofachtige paden.

Koh Ker

Op ongeveer 3 uur rijden van Siem Reap ligt Koh Ker, de oude hoofdstad van het Khmer-rijk. Deze verborgen schat staat bekend om zijn 30 meter hoge piramide-tempel, Prasat Thom, die een fantastisch uitzicht biedt over het omliggende regenwoud. Naast Prasat Thom, zijn er nog tientallen andere tempels verspreid over het gebied, waaronder Prasat Pram en de indrukwekkende torens van Prasat Krachap.

Sambor Prei Kuk

Als je op zoek bent naar een vleugje avontuur buiten de gebaande paden, bezoek dan Sambor Prei Kuk in de provincie Kampong Thom. Dit oude tempelcomplex dateert uit de 7e eeuw en wordt beschouwd als de oudste hoofdstad van het Khmer-rijk. Maak een ontspannen fietsrit door de weelderige groene omgeving en bewonder de goed bewaard gebleven bakstenen tempels.

Ontdek de verborgen schatten van Cambodja

Terwijl Angkor Wat een absolute must-see is tijdens een reis naar Cambodja, bieden deze minder bekende tempels een onvergetelijke ervaring weg van de drukte. Van afgelegen heiligdommen tot mysterieuze ruïnes, elke tempel heeft zijn eigen verhaal en schoonheid om te bewonderen. Ontdek de verborgen schatten van Cambodja en laat je betoveren door de rijke geschiedenis en majestueuze architectuur die dit land te bieden heeft.

Cambodja